Schilderijen

Mijn werk omvat aquarellen, gemengde technieken, acryl- en olieverven.

Strandimpressies en polderlandschappen zijn vaak in mijn werk terug te vinden. Daarnaast ben ik geboeid door de relatie tussen ouders en kinderen in de verschillende stadia van het leven.

In mijn aquarellen overheersen de blauwgroene tinten. De olieverven daarentegen zijn sterker van kleur en lijn.

Illustraties

Hiernaast verzorg ik veel illustratiewerk. Van mijn hand verschenen o.a. de boeken ‘Toegevoegde Waarde’ 1en 2. Dit zijn werkboeken met illustraties voor kerkelijke erediensten. Voor gratis downloaden zie Contact.

In april 2006 verscheen het door mij geschreven kinderboek ‘De Vertelboom’ met verhalen en illustraties voor de leeftijd van 3 tot 8 jaar. Dit boek is uitverkocht.

In maart 2008 verscheen ‘Waèr a 't arte vol van is’, een Zuid-Bevelandse vertaling van het bijbelboek Hooglied. De omslag en de tien illustraties in full colour zijn aquarellen van mij die volledig afgestemd zijn op de inhoud. 

Hiervan kwam in 2020 een tweede druk op de markt.

In ‘Wieze Woorden’ staan spreuken uit verschillende religies. Ook dit boek is door mij geïllustreerd.

In januari 2019 is ‘Openbaerieng in beeld’, een Zeeuwse vertaling van het boek Openbaring, gepresenteerd. Dit boek bevat meer dan dertig aquarellen van mijn hand.

In december 2020 publiceerde Martijn Breeman  'Er was eens niet.', een boekje met 24 verhalen van precies honderd woorden (drabbels) Bij elk verhaaltje heb ik een illustratie gemaakt. Ook de kleurige omslag is van mij.

Het boekje is in eigen beheer uitgegeven en kost € 12,50. (exclusief verzendkosten)

Te bestellen  via jminnaard1@zeelandnet.nl  of mbreeman@outlook.com 

In mei 2022 verscheen het boek 'Meschien wè' met 19 verhalen in het Zeeuws uit 'Misschien wisten zij alles' van Toon Tellegen. Omslag en illustraties zijn door mij gemaakt.

Het boek kost € 15,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel. 

 

Projecten

In Brielle hangt in een ontmoetingscentrum een door mij ontworpen wandpaneel, evenals in het woonzorgcentrum Dijkstede in Heinkenszand.

Een serie wandpanelen, getiteld ‘De Schepping’, is te bezichtigen in de voormalige Barbesteinkerk te Heinkenszand.

In de kerk van Kattendijke hangt het wandpaneel ‘Op doortocht’.

Vóór in de kerk van Scharendijke kunt u de door mij ontworpen antependia en een gedachtenispaneel bekijken. Achter in de kerk is een wandpaneel bevestigd.

Deze projecten zijn uitgevoerd in de quilttechniek door mensen uit de desbetreffende gemeenten.

Op 4 februari 2024 is mijn glasproject 'Ontmoeting' onthuld. Dit ontwerp in folie is geplaatst op de glazen wand van de nieuwbouw bij de Dorpskerk in Heinkenszand.  

Cultuurprijs

Op 27 oktober 2008 werd de Zeeland Refinery Cultuurprijs Borsele aan mij uitgereikt.

Ik kreeg de prijs voor mijn beeldend werk, illustratiewerk, begeleiden van zelfontworpen projecten, het schrijven en het voordragen van eigen werk in het Zuid-Bevelands dialect.

Boeken

Op 2 februari 2013 is mijn boek ‘Onderweg’ gepresenteerd in 't Kerkje van Ellesdiek.

Het boek bevat dertien verhalen en vier gedichten geschreven in het dialect van Zuid-Beveland en is hertaald in het Nederlands.

De omslag en de illustraties zijn ook van mijn hand.

De foto's zijn gemaakt door mijn dochter Johanna.

Achterin het boek is een cd ingesloten met door mij ingesproken verhalen en improvisaties van mijn zoon Jacco op gitaar.

In 2015 verscheen het boek ‘Kwa, zei bure’. Dit boek bevat 37 ‘zeispreuken’. Bij elke spreuk heb ik een illustratie gemaakt. In de titel van het boek staat ook nog ‘en aol’ vermeld. Dat slaat op de 21 korte anekdotes en wetenswaardigheden die door mijn man zijn geschreven.

Mijn bundel ‘Kleine gedachten’ is op 28 oktober 2018 in ’t Kerkje van Ellesdiek  gepresenteerd tijdens een middag met voordrachten en klassieke accordeonmuziek van Geleijn van der Ham.

Deze bundel bevat gedichten in het Nederlands en is ook weer door mij geïllustreerd.

 

 

.